Semi chairside oplossing met dentale slijp & freesmachines

Semi chairside oplossing met dentale slijp & freesmachines

Eerder schreven we al over de ontwikkeling die plaatsvindt op samenwerkingsgebied tussen tandtechniekers en tandartsen, waarbij de tandtechnieker steeds meer ondersteunend wordt voor de tandarts. De intensievere samenwerking gedreven door digitalisering maakt de realisatie van implantaten en kronen een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Om deze samenwerking succesvol te maken is het essentieel dat de tandarts de juiste apparatuur in huis heeft om efficiënt te werk te kunnen gaan. Hier is de juiste balans van belang. Veel praktijken zullen er namelijk nog niet snel voor kiezen om te investeren in zogenaamde volledige chairside systemen. 

Bij een chairside systeem haalt de tandarts niet alleen alle benodigde apparatuur voor het ontwerp en realiseren van implantaten en kronen in huis; ook de ontwikkelwerkzaamheden zelf komen dan op het bord van de tandarts te liggen. Binnen de tandartspraktijken heeft men doorgaans te weinig tijd en kennis om dit ontwerpproces zelf op te pakken.

Gouden middenweg: semi chairside systeem

Hoe kan de samenwerking tussen tandartsen en tandtechniekers dan wel optimaal benut worden? Daarvoor kijken we naar de gouden middenweg: een semi chairside systeem. 

Met behulp van een mondscanner kan de tandarts de benodigde input voor maatwerk doorsturen naar de tandtechnieker. Op basis van de scan(s) gaat de tandtechnieker aan de slag met het digitale ontwerpproces van de kroon. Vaak staat het volledige ontwerp al binnen enkele uren gereed, waarna de tandtechnieker dit doorgeeft aan de tandartspraktijk. In de praktijk worden vervolgens de freesmachines geactiveerd, zodat de kroon ter plekke geproduceerd kan worden. Zo beschikt de tandarts in korte tijd over volledig maatwerk, zonder dat daarvoor in huis de ontwerpsoftware, kennis en tijdsinvestering voor nodig is.

De voordelen van semi chairside oplossingen

De keuze voor een semi chairside systeem komt met diverse voordelen:

  1. Er is een lagere financiële drempel; er hoeven immers geen computers en ontwerpsoftware aangeschaft te worden.
  2. De tandarts heeft geen kennis nodig van het ontwerpproces en de software.
  3. Doordat het ontwerpproces uit handen genomen wordt bespaart de tandarts veel tijd.
  4. Kronen worden binnen enkele uren ontworpen, waardoor snel behandeld kan worden.
  5. De slijp- en freesmachines waarmee de kronen geproduceerd worden zijn binnen handbereik in de eigen praktijk.

Kiezen voor een semi chairside systeem bij Mardent

Wanneer u bij Mardent een semi chairside oplossing afneemt kunt u kiezen voor de nodige ontzorging. We bieden diverse onderhoudscontracten en pakketten aan waarmee wij u ondersteunen op het gebied van beheer en onderhoud. Zo zorgen we ervoor dat de machines in optimale conditie blijven en hoeft u zich zelf niet te bekommeren over het onderhoud.

Benieuwd naar onze semi chairside systemen en pakketten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.