Illustration

Semi en full chairside oplossingen voor tandartspraktijken

Mardent biedt zowel semi als full chairside oplossingen voor tandartspraktijken. Hiermee haalt u alles in huis om kronen en implantaten te (laten) ontwikkelen. Wanneer kiest u voor een full chairside systeem, en wanneer is een semi chairside oplossing aantrekkelijker? We vertellen u graag meer over beide mogelijkheden.

Kiezen voor een full chairside systeem

Met een full chairside systeem heeft u zelf alles in huis om kronen en implantaten te ontwerpen en ontwikkelen. Denk hierbij aan een mondscanner, een computer met ontwerpsoftware en dentale slijp- en freesmachines. U bent zo niet afhankelijk van derden. Met deze werkwijze kunt u in uw eigen praktijk flexibel en snel produceren en is een kroon of implantaat binnen enkele uren gerealiseerd.

Bij de keuze van een full chairside systeem is de aanvankelijke hardwareinvestering groter; echter bespaart u weer op de kosten per kroon. U verdient uw investering daardoor al weer terug bij 63 eenheden op jaarbasis (tussen 1 à 2 kronen per week).

Om te werken met een full chairside systeem is kennis nodig van tandtechniek; u heeft een ervaren tandtechnicus inhouse nodig om ontwerpen te kunnen realiseren.

full chairside systeem
Illustration

Het alternatief: een semi chairside oplossing

Een semi chairside systeem vormt dan ook een laagdrempeliger alternatief. Zo hoeft u zelf geen kennis nodig te hebben van het ontwerpproces en de software, doordat dit aspect uitbesteed wordt bij een semi chairside werkwijze. Ook is de financiële drempel lager; er hoeven immers geen computers en ontwerpsoftware aangeschaft te worden.

Met een semi chairside systeem maakt u zelf de mondscans. Deze scans stuurt u door naar een tandtechnisch laboratorium, waar binnen enkele uren de benodigde kronen worden ontworpen. Deze ontwerpen worden doorgestuurd naar uw praktijk, waar u met behulp van eigen slijp- en freesmachines de uiteindelijke kronen produceert. Ook met een semi chairside systeem kunt u uw patiënten zo dus efficiënt behandelen.

Een semi of full chairside oplossing van Mardent

Mardent levert zowel de benodigde hardware voor semi- en full chairside oplossingen als de bijbehorende verbruiksmaterialen. Ook verzorgen wij de installatie van alle gevraagde apparatuur binnen uw praktijk.
Daarnaast biedt Mardent all-in servicecontracten waarmee uw praktijk volledig ontzorgd wordt. Hieronder valt o.a. preventief onderhoud aan de apparaten, software updates, online support, levering van alle benodigde verbruiksmaterialen en in het geval van een semi-chairside oplossing ook een design-service.

Illustration

Meer weten?

Wilt u meer weten over de semi- of full chairside oplossingen van Mardent, of bent u benieuwd welke keuze het beste is voor uw praktijk? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte.