6 redenen om voor de Virtuo Vivo mondscanner te kiezen

6 redenen om voor de Virtuo Vivo mondscanner te kiezen

Mardent biedt diverse handzame en efficiënte mondscanners aan, waaronder de Dental Wings Virtuo Vivo mondscanner en de Cameo intra orale scanner. Waarom kiest u voor de Virtuo Vivo? We leggen het graag verder uit! In deze blog beschrijven we 6 goede redenen om voor deze intra orale scanner te kiezen:

1. Snel en accuraat scannen

De Virtuo Vivo van Dental Wings brengt het gebit verrassend snel in kaart, zodat het ongemak voor de patiënt geminimaliseerd wordt. Vier miniatuur camera's en een projector in de punt vergemakkelijken het scannen van tanden en tandvlees vanuit verschillende hoeken tegelijkertijd, waarmee ook moeilijk te scannen gedeelten en uithoeken met gemak vastgelegd worden.

2. Nauwkeurige en realistische kleurweergave

Een nauwkeurige kleurweergave zorgt ervoor dat het volledige gebit waarheidsgetrouw vastgelegd wordt. Dit vergemakkelijkt de communicatie tussen tandarts en patiënt en biedt de gelegenheid voor een optimale analyse van het gebit. 

3. Steriliseerbare sleeves

De sleeves van de Virtuo Vivo intra orale scanner zijn gemakkelijk verwisselbaar, zodat de tijd tussen patiënten minimaal kan zijn. De hoezen zijn bovendien eenvoudig en veelvuldig te steriliseren, waarmee de gezondheid van iedere patiënt gewaarborgd blijft.

4. Compact en licht

De Virtuo Vivo is een verrassend lichte en compacte scanner, met een vormgeving die perfect aansluit bij de overige dentale instrumenten in de praktijk. Het formaat draagt bij een comfortabelere behandeling, en biedt de gelegenheid om een natuurlijke houding aan te houden tijdens het scannen, vanwege het gericht kunnen kijken naar de patiënt i.p.v. naar het beeldscherm. 

5. Open bestandsformaat (STL)

Dankzij het open bestandsformaat kunnen de scans in STL-indeling of via DWOS Connect direct gedeeld worden met tandtechnische laboratoria, zonder problemen met toegankelijkheid. Diverse exportmogelijkheden worden geboden, zodat scans altijd probleemloos gedeeld kunnen worden voor ontwerp- en productiedoeleinden.

6. Gestroomlijnde workflow, beter samenwerken

De toegankelijkheid van de data en de hoge efficiëntie van de mondscans zorgen voor een gestroomlijnde workflow, zowel binnen de praktijk als bij de onderlinge uitwisseling met tandtechnische laboratoria. Samenwerken is eenvoudiger dan ooit dankzij de gedetailleerde mondscans van de Virtuo Vivo.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw praktijk?

Wilt u meer weten over de implementatie van de Virtuo Vivo intra orale scanner in uw praktijk? We adviseren u graag verder over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden voor uw praktijk te bespreken.