Katana Zirconia YML: efficiënt, esthetisch & universeel met slechts één type zirkonium freesschijf

Katana Zirconia YML: efficiënt, esthetisch & universeel met slechts één type zirkonium freesschijf

De Katana Zirconia YML is de zirkonium freesschijf geschikt voor meerdere indicatiegebieden. De Katana Zirconia YML biedt een hoge sintersnelheid, hoge translucentie en flexibiliteit, van brugrestauraties tot hoog esthetische kroonrestauraties. Dit biedt voordelen voor zowel uw praktijk als uw patiënten. 

All-in-one-design

De Katana Zirconia YML is gebaseerd op een ‘multi-layer’ technologie met nieuw ontwikkelde ruwe zirconia materialen en een variatie aan yttria concentraties. Dit is geïntegreerd in vier verschillende lagen. Hiermee is hogere translucentie moeiteloos gecombineerd met een hogere sterkte, waardoor deze schijf het volledige indicatie spectrum beslaat. U hoeft hierdoor nu slechts één zirkonium schijf op voorraad te houden.

De variabele sterkte zorgt voor de juiste balans: het middengedeelte van de schijf is ruim sterk genoeg voor de juiste hechting van connectoren, terwijl de bovenzijde minder hard is zodat er geen bedreiging is voor slijtage door de antagonist. Het grotere middengedeelte (30% van de kroon) biedt verbeterde hechting en sterkte, en is minder kwetsbaar in vergelijking met concurrerende schijven.

Natuurlijke kleur en translucentie

De Katana Zirconia YML is ontwikkeld op basis van een realistisch uiterlijk. De vier lagen zorgen voor een vloeiend verloop en de juiste kleur die harmoniseert met de tanden aan de anterieure zijde. Het biedt hiermee de kleur en translucentie die dezelfde uitstraling hebben als een natuurlijk gebit. 

Efficiënter werken

De Katana Zirconia YML reduceert de sintertijd tot wel 54 of 90 minuten. De korte sintertijd biedt de gelegenheid om patiënten dezelfde dag nog te behandelen. U kunt zo efficiënter inspelen op spoedgevallen en herstelwerkzaamheden. 

De verbeterde accuraatheid van restauraties na het sinterproces vermindert het risico op het moeten corrigeren van werkzaamheden. 

Katana Zirconia YML aanschaffen bij Mardent

Op zoek naar de ideale multi-inzetbare zirkonium schijf? Bestel de Katana Zirconia YML schijven direct in de webshop van Mardent.

Wilt u meer weten over deze schijf en hoe deze zich verhoudt tot de andere zirkonium schijven in ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op voor aanvullende informatie en advies.