3D geprinte splints & gebitsbeschermers

3D geprinte splints & gebitsbeschermers

Het produceren van kwalitatief hoogwaardige splints en gebitsbeschermers is tegenwoordig zeer eenvoudig dankzij de nieuwste 3D print technieken. Inmiddels is 3D printen zelfs financieel aantrekkelijker geworden ten opzichte van de traditionele methode door middel van dieptrekken.

Bovendien bieden 3D geprinte splints en gebitsbeschermers diverse voordelen, zowel voor tandartspraktijken als de uiteindelijke dragers. Zo kunnen met de juiste vloeistoffen splints en beschermers geproduceerd worden die de juiste mate van hardheid hebben en minder stug zijn dan de varianten die via de freestechniek methode gerealiseerd zijn. De juiste mate van stretch en flexibiliteit voorkomt dat de splint snel breekt, en biedt tegelijkertijd meer comfort voor de drager.

Transparante splints

Voorheen was het vaak lastig om splints te produceren die daadwerkelijk de gewenste transparantie hadden. De diverse gebruikte vloeistoffen zorgden in veel gevallen voor een geelachtige, bruinachtige of blauwachtige gloed, waardoor volledige transparantie buiten bereik bleef. Inmiddels kunnen ook bij het dentale 3D printen met bijvoorbeeld een Rapid Shape printer, zo transparant mogelijke splints gevormd worden, met behulp van hun vloeistof van DMG.

Gebitsbeschermers / sportbeschermers

Gebitsbeschermers en met name sportbeschermers moeten vaak in grote volumes geproduceerd worden. De beschermers worden veel gebruikt, raken tijdens het gebruik verloren of worden door gebruikers op den duur weggegooid, waardoor nieuwe exemplaren nodig zijn. Met behulp van de 3D digitale mondscantechniek kunnen eenvoudig grotere aantallen gebitsbeschermers gevormd worden.

Daarbij is ook customisatie mogelijk. De beschermers kunnen in diverse kleuren vervaardigd worden. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor het maken van sportbeschermers in de kleur van de club waarvoor ze geproduceerd worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om splints en gebitsbeschermers te vormen met behulp van 3D print technieken en de opties voor uw praktijk? Neem dan contact met Mardent op voor meer informatie.